Et eller to vinduer?

2006-03-26 05:24:54

Generelt

Når du sidder og kigger gennem mapperne, er det for det meste rarest at have Windows konfigureret så den bruger et enkelt vindue, der opdateres løbende i takt med, at du åbner nye mapper. MEN når du skal til at flytte eller kopiere filer, er det rart hurtigt at kunne åbne et nyt vindue for en anden mappe.

Dette kan gøres ved at holde CTRL nede, når du dobbelt-klikker, men ville det ikke være rart, om denne mulighed også fremgik af den menu, der åbnes når man højre-klikker på mappen i Stifinderen.

Kopier nedenstående tekst til en fil, f.eks. "nytvindu.reg", og kør så: "regedit nytvindu.reg" fra start menuen.

[HKEY_CLASSES_ROOT/Directory/Shell]
   "opennew"="Åbn nyt &Vindue"
[HKEY_CLASSES_ROOT/Directory/Shell/opennew]
   "command"="explorer %1"

Den eneste ulempe er, at "Åbn nyt Vindue" nu kommer frem, når du højre-klikker på "Start"

Alternativt kan du i stedet vælge at benytte Total Commander, der er et shareware program (også på dansk... det er mig der har oversat det, så hvis du har kommentarer til oversættelsen, eller til programmet i al almindelighed, er du velkommen til at skrive til mig) - der i udseende minder om det gamle Norton Commander, som nogle af os kan huske fra "de glade DOS-dage" og altså er "født" med 2 faste vinduer, der er uafhængige af hinanden.

Fra og med version 3.01 (i 2012 lanceredes version 8.0) har du yderligere mulighed for at gøre det ene vindue større end det andet ved blot at gribe fat i "midterbjælken" og trække den til højre eller venstre.

Fra og med version 3.50 understøttes også FTP adresser i vinduerne, så du f.eks. kan have din hjemmeside på internetudbyderens server i det ene vindue og din harddisk i det andet.

Takket være Henning Högsberg fra Sverige (der kan man bare se, man behøver altså ikke være dansker for at læse hjælpesiden) er der også en hurtig vej; nemlig at oprette en ikon for den gode gamle WINFILE.EXE, der ligger i \WINDOWS biblioteket.

Her har alle som tidligere har arbejdet i Windows 3.* let ved at føle sig hjemme.