Er disketter for små

2006-03-26 07:19:12

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

os_img("ME");os_img("95");os_img("98");

- Eller sagt på en anden måde: Hvordan gemmer jeg filer på disketter, hvis en fil er for store til at være på disketten?

Det har godt nok ikke for meget med Windows at gøre, men da jeg har haft flere forespørgsler på netop dette, synes jeg at det skal med her på siden.

I dag vil de fleste nok bare bruge en CD-brænder, men har man ikke en sådan, kan man bruge PKZip programmet med parameteren -&. Dette vil komprimere dine filer ned på flere disketter. PKZip vil ikke fortælle dig på forhånd hvor mange disketter du skal bruge, men den vil selv bede om en ny/den næste diskette så længe der er behov for det.

Selv bruger jeg Total Commander, der har ZIP indbygget.

Dog har Thomas Vedel følgende kommentar:

PKZip er et fortrinligt program, men har det samme problem som næsten alle andre pakkeprogrammer ogsåhar: Det er ikke fejltolerant, hvilket kan betyde at man måske ikke kan læse den diskette man har liggende, hvis den f.eks har ligget så længe at der er opstået fejl på den.

Jeg vil opfordre til at man overvejer at anvende det indbyggede backup-program i Windows (i folderen Start | Programmer | Tilbehør | System). Det kan både komprimere (så filerne fylder mindre) og accepterer læsefejl på disketten når sikkerhedskopien skal indlæses igen. Faktisk har jeg oplevet at jeg kunne indlæse fejlfrit fra en diskette hvor der var én smadret sektor for hver andet spor på den ene side af disketten. Havde jeg ikke anvendt backup-programmet havde disketten været værdiløs pågrund af læsefejlene.

Endelig er der selvfølgelig muligheden for at installere et IOMEGA ZIP drev (fås både som internt SCSI eller IDE eller som eksternt drev til montering påparallelporten) der håndterer "disketter" på100 Mb, der er væsentlig hurtigere end de traditionelle 3.5" diskettedrev (og også væsentlig hurtigere end LS-120 drev.)

- Eller, som Knud Christensen foreslår:

Et lille program der hedder "MAXI disk". Med programmet formaterer han disken til omkring 1,7 Mb så er der plads til lidt mere.

Adressen til programmet er: http://www.herne.com/down.htm