Forsøger igen og igen og igen

For længe siden

Generelt

Hvis du nogensinde har udskrevet noget i Windows95, er du højst sandsynligt blevet afbrudt midt i dit arbejde med et lille "Windows vil forsøge igen efter 5 sekunder" vindue, der kommer frem, hvis din printer ikke er tændt, hvis den er løbet tør for papir eller hvis den blot er ved at varme op, fordi den var gået i "dvale-tilstand". Den tid, der gårmellem hver gang Windows 95 gentager denne meddelelse (og tro mig, den bliver gentaget hvert 5. sekund, hvis man er dum nok til at klikke på "Fortsæt" hele tiden...) kaldes for "timeout" (endnu et meget fint dansk ord). I Windows 3.x, kunne man uden det helt store besvær ændre timeout værdien og tilpasse den til den enkelte brugers (og den enkelte printers) egenskaber og arbejdsmåde, men det er ikke helt såligetil i Windows95 (I øvrigt har jeg da næsten glemt hvordan man gjorde dengang). Da det kan være rimelig irriterende at sidde og kigge på den samme meddelelse hvert 5. sekund, skal jeg ile med løningen:

Først dobbelt-klikker du påPrinter-ikonet i mappen Printere i kontrolpanelet og klikker på Detaljer. Af en eller anden grund har man valgt at kalde "Ikke klar" for "Ikke valgt" (den eneste trøst, hvis man kan kalde det en trøst, er at amerikanerne er lige så dumme. I stedet for "Not Ready" har de nemlig (også) valgt at kalde det for "Not Selected", men om ikke andet kan man da sige, at Windows 95 er korrekt oversat. Selv de sproglige fejl er kommet med...) - Nåmen man indstiller altså"Ikke valgt" til en mere tålelig værdi. F.eks. 120 eller 180 sekunder.

Desværre (og sådan er det jo med EDB) fungerer denne løsning ikke for alle printere, og der findes heller ikke nogen oversigt over hvilke printere det vil (eller ikke vil) virke med.

I øvrigt har du måske lagt mærke til, at hvis din printer slet ikke er tilsluttet din computer, kommer vinduet slet ikke frem. Rent faktisk er det sådan, at i en sådan situation fortæller Windows 95 ikke noget som helst om, at den ikke kan skrive ud...