Hvor kommer computeren fra

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Tak til Kaj Ole Pallesen

Hvis du højre-klikker på "Denne Computer" og vælger "Egenskaber", kan du, typisk hvis du har fået Windows 95 leveret præinstalleret på computeren (f.eks. en Compaq, IBM, Siemens eller Amitech for blot at nævne nogle få), under "Produceret og understøttet af" se OEM producenten, og hvis du så klikker på "Supportoplysninger", kan du se hvor du skal ringe hen for at få hjælp...

Det er jo alt sammen meget godt, men hvordan med at få et billede af sig selv ind på siden i stedet for det åndssvage logo og ens helt egen tekst under "Supportoplysninger"...

De filer det hele handler om, skal ligge i \Windows\System biblioteket og hedder henholdsvis OEMLOGO.BMP og OEMINFO.INI.

Billedet eller logoet (OEMLOGO.BMP) skal være en .BMP-fil, i formatet 160 x 120. Antallet af farver er helt op til brugeren.
I tekstfilen (OEMINFO.INI) skriver man navnet på producenten og maskinens modelnummer (det er de 2 linier, der står ovenfor processortypen og RAM-størrelsen, som Windows 95 automatisk sætter ind) samt en vilkårlig tekst, der skal komme frem, når man klikker på "Supportoplysninger". Dette gøres nemt ved blot at tilføje flere linier i filen (Linienn hvor nn står for næste linienr) - se venligst eksemplet nedenfor:

OEMINFO.INI

[general]
Manufacturer=DKC DATA
Model=Super Computer

[Support Information]
Line1=Det er her man kan skrive et eller andet
Line2=fuldstændig ligegyldigt, eller man kunne
Line3=skrive alt mulig blær om hvem der nu har
Line4=samlet og sat computeren op, og hvad man
Line5=ellers kan finde på.
Line6=
Line7=Teksten kan som sagt fylde lige så mange
Line8=linier, som man måtte have lyst til...
Line9=
Line10=venlig hilsen
Line11=
Line12=Rikard Nielsen