Himem.sys: fylder 45 kb i osr2

For l�nge siden

Win95

os_img("95"); Hvis du har installeret Windows 95 OEM Service Release 2 (OSR2) på dansk vil du lægge mærke til, at der ikke er så meget DOS hukommelse ledig som på maskiner med ældre versioner af Windows 95 på. Hvis du kører programmet MEM i en MS-DOS prompt vil du se, at "synderen" er HIMEM.SYS, der fylder 45 Kb i den konventionelle hukommelse...

Dette skyldes en FEJL i denne udgave af Windows 95. Fejlen forefindes (så vidt jeg ved) KUN i den danske og den tyske version af Windows 95 OSR2. Følgelig kan man forholdsvis nemt komme uden om denne lille "uhensigtsmæssighed" ved at installere den amerikanske version i stedet, men der er også en anden mulighed, der er væsentlig nemmere: Tryk her for at downloade io2patch.exe (9.261 bytes) fra vores download server.
Filen skal placeres i C:\ og afvikles derfra. Efter at du har eksekveret den er problemet løst, og HIMEM.SYS fylder således kun 1 Kb i den nedre (DOS) hukommelse.

Vær opmærksom på, at flere virusprogrammer vil opfatte et forsøg på at skrive i IO.SYS som en virus. En løsning er at slå virusprogrammet fra under installationen og slå det til igen bagefter.
Husk altid at lave en sikkerhedskopi før du installerer nye programmer eller foretager ændringer i systemfilerne, så du har noget at gå tilbage til, hvis nu du virkelig skulle få en virus... 8-)

Takket være Per Lund kan du ogsådownloade Microsofts "officielle" fil, iosysdan.exe (284.448 bytes), der løser problemet (og erstatter mange af fejlmeddelelserne med andre, en af dem endda med "autoriseret" stavefejl (DISKADGAN)...)
Den løser problemet lige såelegant som io2patch.exe, men fylder bare 30 gange så meget.
Hvis du har Total Commander og trykker Ctrl+PgDn på filen vil du se at det er en "pakket" fil, der bl.a. indeholder en komplet io.sys (hedder Winboot.sys i den pakkede fil) som den så blot kopierer ind og erstatter den gamle, der omdøbes til io.qfe...