Ændre MTU og RWIN indstillinger i netværk via modem

For mere end tre år siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Muligvis er du klar over at du kan ændre på Netværk via modem's ydeevne ved at ændre nogle værdier, kendt som MTU (Maximum Transmission Unit) og RWIN (TCP Receive WINdow). (Hvis du ikke ved hvad disse værdier står for, er dette tip nok ikke rigtig noget for dig, men skulle du have problemer med din browser (god dansk betegnelse), så læs endelig videre...). På trods af, at disse værdier er rimelig lette at stille på i andre Windows Sockets Stack programmer (som f.eks. Trumpet Winsock), har man i Windows 95's Netværk via modem valgt at skjule dem for "almindelige" brugere. Men selvfølgelig kan vi stille på dem:

Start REGEDIT og find HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Class\NetTrans\. Herunder finder du en nøgle (nummereret, f.eks. 0005) der indeholder TCP/IP tildelt til DriverDesc værdien. Her vælger du "Ny" fra Rediger menuen, vælger "Strengværdi" og opretter en ny variabel, der hedder MaxMTU. Dobbeltklik på den nye variabel og giv den en værdi - 1500 er standard.

Herefter finder du HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\MSTCP\. Også her vælger du "Ny" fra Rediger menuen, vælger "Strengværdi" og opretter en ny variabel, der her skal hedde DefaultRcvWindow. Dobbeltklik på den nye variabel og giv også den en værdi - 2144 er standard her.

OBS: Dette fungerer kun hvis du anvender en PPP forbindelse til at forbinde dig til internettet med Netværk via modem. hvis du forsøger at anvende denne metode med en SLIP-forbindelse, vil MTU blive sat til 58, lige meget hvad du har skrevet i MaxMTU.

Hvis du har problemer med din at Netscape, Internet Explorer, eller hvilken browser du nu anvender, pludselig stopper midt i indlæsningen af en side, vil en MTU værdi på 576 muligvis løse dit problem.

Jeg kan også varmt anbefale dig at downloade programmet TweakDUN, der stiller på så vel MTU som RWIN, men også MSS (Maximum Segment Size) og TTL (Time To Live).

Prøv også programmet Net lightning.

Bruger du Windows NT er det en smule anderledes. Som standard vil Windows NT altid forsøge at finde Maximum Transmission Units (MTU) for alle forbindelser udover det lokale subnet. Begrænses TCP segmenternes størrelse, mindskes fragmentering gennem routerne som data sendes, hvilket forøger hastigheden.

Skulle du være af den opfattelse, at der skulle være blevet ændre på det, skal du ind i registreringsdatabaseeditoren, REGEDIT.EXE og lede efter nøglen "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters". Hvis der her er en REG_DWORD type, der hedder EnablePMTUDiscovery, med værdien 0 (nul) - er MTU søgning slået fra (Værdien 0 angiver at TCP benytter en MTU på 576 bytes for alle forbindelser til computeren udenfor det lokale subnet.)