Modemet afbryder efter 1 minut

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Hvis forbindelsen til din internetudbyder ofte tilsyneladende uden grund bliver afbrudt, er problemet muligvis, at modemet ikke længere kan "høre" carrier-tonen. Her kan du så sætte en parameter sådan, at forbindelsen alligevel ikke afbrydes.
Under Yderligere indstillinger i egenskaber for forbindelsen skal du blot indsætte "S10=50", så kan modemet "tåle" ikke at have carrier i 5 sekunder...

- Tak til Ralph List-Jensen for denne her.

Hvis dit modem pludselig finder på at afbryde efter f.eks. 1 min. hvis der ikke har været aktivitet, er der en mulighed for at timeout funktionen i dit modem (altså i den fysiske enhed) er blevet sat. Dette kendes f.eks. fra Xlink modemer, hvor Telestyrelsen (ifølge importøren) har forlangt at denne "feature" skulle aktiveres, hvis modemet skulle godkendes.

Løsningen på problemet er ret enkel:

I Windows 95 går man til kontrolpanelet, modem, egenskaber (tilslutning), avanceret. Her er der en linie med yderligere oplysninger.
Her skal indtastes: \T000
Så bliver timeout funtionen slået fra og nu kører modemet perfekt.

Jeg har dog senere fundet ud af, at der også en anden mulighed...

Hvis du bruger et Matrox video kort (jeg ved det lyder langt ude, men læs videre...) så er der nogen af dem, der har hvad Matrox selv kalder en "Chip2", og de har et problem... Det er muligt at problemet kan løses med en ny driver, men en hurtig løsning (for at se om det var der problemet lå) er at sætte farvepaletten under fanen Indstillinger i Egenskaber for Skærm til 256 farver. Dette (og muligvis også 16 bit farver) løser problemet, men går du tilbage til 24 bit farve kommer problemet igen ! - Tilsyneladende er det en eller anden konflikt mellem modemet og videokortet, der pludselig kan opstå selv om alt har virket fint i mange måneder... - Og tak til Shiva:

Har du et Matrox G200 videokort, skal du opdatere BIOS på kortet til BIOS104 for version 2.6 og i Matrox Powerdesk under Performance slå Device Bitmaps Cache fra...