Modem: for lav hastighed

For længe siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Har du en BEOCOM, COMET eller ALCATEL KIRK telefon, så kig her.

Har du et SoundBlaster Live lydkort, så kig her.

Hvis dit modem er langsomt (specielt visse 56000 modemer) kan du sætte farten betragteligt op ved at fjerne hakket i "Benyt softwarekomprimering" under netværk via modem...

- Tak til Henrik Rasmussen for denne her:

Hver gang mit modem Lasat 560, og før det et Multitech ZDX5600 connectede på K56 flex protokollen blev dataoverførslen uendelig langsom. det kunne tage 10 minutter at vise en side der ellers kan hentes på 3 sekunder. Problemet har været der på 3 forskellige ISP - alle med K56flex. Nu har jeg med en AT+MS tvunget modemet til at køre v.34, altså max 33.6. Det giver fuld knald på transmissionen hver gang. Det er måske løsningen for alle dem der ikke får udnyttet K56flex ordentligt.

En ting er med hvilken protokol man connecter, en anden er den faktiske dataoverførsel. Det er alt andet lige sjovere at have en transferhastighed på 33.6 når man er connected med 33.6, end det er at have en transferhastighed på 1.0 når man er connected med fx. 46.x eller 50.x...

- Du kan bl.a. forsøge dig med nedenstående initialiseringsstrenge under Avanceret (fanen Forbindelse i Egenskaber for dit modem):

AT&F&C1&D2&W2S95=47S0=0

AT+MS=56,1,40000,48000,1,0%E0
du kan naturligvis variere tallene 40000 (laveste connect hastighed) og 48000 (højeste connect hastighed).
Har du et Tele Danmark 56K modem, skal du muligvis skrive AT+MS=56,0,40000,48000,1,0%E0 i stedet.

Claus Paaske har med et LTWin modem haft gode resultater med initialiseringsstrengen AT&d2&c1x4v1q0s7=70w1\n3&q5&k3s38=0

Også tak til John G. Pedersen

Det sker af og til (for nogle mere end andre) at ens modem forbinder med udbyderens modem med en (nogle gange væsentlig) lavere hastighed end modemet skulle være i standd til.

Med et Lasat 33.6 modem oplevede han stort set aldrig at komme op på 33.600 baud. Problemet blev løst ved under Modem Properties, Connections, Advanced (Engelsk WIN95 - på dansk hedder det Modem egenskaber, Tilslutning, Avanceret) at indsætte følgende modem-initialiseringsstreng:

AT S25=20 W2

Modemet forhandler løbende liniekvaliteten, og nedsætter hastigheden hvis kvaliteten falder. S25=20 fastsætter et længere tidsinterval (millisekunder) end hvad standard er, før end hastigheden sættes ned. Standarden varierer fra modem til modem, men ligger typisk på 5.

W2 ændrer rapporteringen af opkoblingshastigheden til den fysiske hastighed, f.eks. 33600 bps. Ønsker du kun dette, skal der anføres ATW2, da modeminitialiseringen altid skal starte med AT.

Stadig sker det at der kobles op med den reducerede hastighed 31.200 bps, eller f.eks. 26.400 men af og til med 33.600 bps, oftest i dagtimerne. Det er (desværre) normalt, at man ikke kan forvente at "presse" den fulde hastighed ud af telefonlinien - men så kan man jo bare ringe op igen...


Også tak til Ingolf Jørgensen og Ulrik Løvehjerte

Hvis du har visse typer BEOCOM telefoner siddende på samme telefonlinie (uanset om den så står et helt andet sted i huset) sådan at den kan bruge den samme telefonlinie som dit modem, er det sandsynligvis denne, der er skyld i problemet med for lav hastighed. Prøv at bytte telefonen ud med en billig model (jeg har set telefoner i bl.a. BILKA til under 100 kr.), så skulle der være fuld tryk på igen...

Der er problemer med BEOCOM 1000 (ordnes gratis af B&O) og model 2000 (den kræver at man benytter et batteri) - problemet er støj når den bruger strøm fra telefonnettet til at drive "hukommelsesfunktionen".


Også tak til Ingolf Jørgensen, Hjemmeside: http://home2.inet.tele.dk/lism/ for denne her:

Hvis telefonen Comét Basis er på linjen går modemet også ned i hastighed. Prøv samme løsning som ovenfor...

Og så lige tak til Bjarne Eg...

Hvis telefonen Kirk Alcatel er på linjen går modemet også ned i hastighed. Prøv samme løsning som ovenfor...

Tak til Tom Algreen-Petersen for denne her:

Sound Blaster kortet leveres med en emulatordriver, der kun skal bruges i forbindelse med DOS. Hvis man deaktiverer denne i Kontrolpanel/System/Enhedshåndtering kører det hele igen.