Deling af modem

2006-03-25 06:24:49

Generelt

Lad os først slå fast, at deling af modem uden brug af anden software end Windows først er muligt med Windows 98 - 2. udgave og Windows 2000 (se gennemgang længere nede på denne side).

os_img("95");

I manualen til Windows 95 står der også, at man kan dele sit modem i et netværk. Dette er (alt afhængig af hvordan man ser på det) en sandhed med modifikationer.

Ja, man kan dele sit modem, men hvis du ikke bruger en applikation som WinGate, er det kun fax-delen af dit modem, du kan dele med andre. Dette sættes op i Post og Fax i kontrolpanelet. (Vælg "Microsoft Fax" i "Serviceprogrammer", Klik på Egenskaber og sæt kryds i "Lad andre brugere benytte mit modem til at sende fax"). Hvis du bruger WinGate, der konfigurer den computer, der er tilsluttet internettet som en "gateway" for de andre computere på netværket, vil du være nødt til at omkonfigurere winsock programmellet på disse computere. Påtrods af, at en sådan omkonfiguration ikke er helt problemfri, virker det rimelig godt med de fleste programmer. (Jeg har selv testet det med Internet Explorer og Netscape).

os_img("98");

Har du installeret Windows 98 - 2. udgave eller Windows 2000 kan du bruge den indbyggede deling af internet forbindelse:

For det første skal du have installeret netværk mellem de computere, der skal dele internetforbindelsen og du skal have en opkaldsforbindelse på den ene computer (bruger du ADSL eller kabelmodem, skal du have to netkort i computeren).

klienterne skal du kun have Klient til Microsoft Networks og TCP/IP. Hvis de kan finde maskinen med internet forbindelsen før du installerer delingen, skal de ogsåkunne bruge forbindelsen bagefter.

Under Egenskaber for Andre Computere (Kontrolpanel/Netværk) på den maskine, der har forbindelse til internet, skal du have Klient til Microsoft Networks, 2 gange NetBEUI og 2 gange TCP/IP (henholdsvis en til netkortet og en til opkaldskortet eller det andet netværkskort hvis du bruger ADSL eller kabelmodem).

Du går så ind i Kontrolpanel/Tilføj-Fjern programmer og vælger fanen Windows-installation. Her klikker du påInternetværktøjer og markerer Deling af internet forbindelse. Når du trykker OK (2 gange) starter guiden og her er det vigtigt, at du ikke afbryder undervejs (gør du det, skal du fjerne delingen, genstarte og tilføje den igen). Hvis guiden ikke kan finde netværket, skal du blot klikke på Avanceret (som måske burde have været standard. Den er rimelig selvforklarende).

Her vælger du så hvilken type internetforbindelse, du har og så er du faktisk færdig.

Vedr. klienterne skal du sikre dig, at der på fanen Forbindelse under Internet-indstillinger står, at computeren har forbindelse til internettet via et netværk.