Afsenderadresse kan ændres

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP

Bruger du Microsoft Internet Mail har du måske fundet ud af, at det navn, du angiver under "Navn" i Post/Indstillinger under fanen Server er det navn der angives i stedet for email adressen i "Fra" på din post.

Hvis man er flere brugere på samme computer kan man gå ind og ændre e-post-adressen hver gang en ny bruger sætter sig ved maskinen. Dette vil gøre at den "rigtige" afsender kommer på den rigtige email.

Det kan imidlertid blive temmelig irriterende at skulle klikke sig ind og ændre adressen hver gang, hvorfor Marek Bican har lavet et lille program, U2MAIL, der automatiserer hele denne proces. Programmet har et interface, der er let at gå til og som direkte giver dig mulighed for dels at vælge den aktuelle bruger, at tilføje nye brugere og slette eksisterende, hvorefter den starter Microsoft Internet Mail op med den valgte afsender. Modtagere vil da kunne se hvem der har afsendt en given mail. U2mail finder du på adressen http://www.image.dk/~mabico/software.htm.

Bruger du Outlook Express, der følger med Internet Explorer 4.0, kan problemet løses som følger:

Under menuen Funktioner / Konti kan man oprette et uendeligt (tror jeg da nok, jeg er ikke stødt pånoget "loft" endnu) antal konti, og går man ind og vælger en som standard, angives navn og email adresse fra denne konto som afsenderadresse på de mails man skriver.

Man kan så vælge en ny konto som standard uden at have sendt mailen og når man såskriver den næste mail, får den så den nyligt valgte kontos navn og email, der anvendes som afsenderadresse. Den "gamle" email i udbakken beholder den afsenderadresse, den en gang har fået (med mindre man går ind og ændrer i den)

Når man så laver den endelige afsendelse (klikker på spankey("Send og Modtag");) vil alle mails have deres "rigtige" afsender.