Irq - hvad er brugt til hvad og hvor laver jeg det om ?

For l�nge siden

Generelt

kontrolpanel/System/Enhedshåndtering, - her er der mulighed for at trykke på "Udskriv". Hvis man vælger den der hedder "Alle system og enhedsoplysninger" får man en meget lang og detaljeret rapport (17 sider på mit system), mens hvis man blot vælger "Systeminfo" får man en 2-3 siders rapport med et resume indeholdende bl.a. IRQ anvendelsesinfo. Der er også en liste over DMA og port anvendelse.

En anden måde er at højre-klikke på "Denne Computer" og vælge "Egenskaber". Dette bringer System kontrolpanelet frem som ovenfor, men i stedet for at trykke på "Udskriv", dobbelt-klikker du på ikonet "Computer" øverst i vinduet. Her fra kan du få oversigter på skærmen over IRQ, DMA-kanal anvendelse, I/O tildelinger og hukommelse.

Hvis du så vil til at ændre på tildelingerne, skal du først og fremmest være opmærksom på, at Windows 95 tildeler IRQ (interrupts) automatisk, men hvis du får brug for at ændre på de tildelte værdier, kan du selvfølgelig gøre det...
Vælg kontrolpanel/System/Enhedshåndtering, find enheden du vil ændre interruptværdien (eller DMA eller andet) for, dobbelt-klik på den og vælg "Egenskaber". Et billede for den valgte enhed kommer frem. hvis du vælger Ressourcer kan du klikke på den relevante ressource, klikke på "ændre"-knappen, og ændre det du har lyst til.