Microsoft tcp/ip utilities

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Vidste du, at Microsoft har indbygget en FTP klient i Windows 95 ? Det er godt nok en DOS-baseret klient hvor du angiver FTP kommandoerne på kommandolinien, men den er så tæt på UNIX, at der kun er 2 muligheder:
Enten vil du elske den, ellers vil du hade den. Men hvis du får brug for den, så er den der.

De har også inkluderet telnet (endda som windows applikation) og en Trace Route (tracert.exe), der også er et DOS program, men alle tiders til at diagnosticere netværksproblemer, lige som dens "fætter" ping.
Den bedste måde at afvikle disse 2 på, er at åbne et DOS-vindue først. Hvis du bare afvikler dem fra Start-menuen med "Kør", vil de bare lukke vinduet igen, når de er færdige, og du vil ikke være i stand til at læse informationen.

Herudover har de også vedlagt et lille program, der hedder winipcfg. Det giver dig noget info om selve IP netværks forbindelsen.

Dette program viser de aktuelle TCP/IP protocol indstillinger. Disse indstillinger kan du bruge til at rette fejl i din netværksopsætning (hvis du bruger TCP/IP protokollen).

  • Klik på Start-knappen på proceslinjen og vælg "Kør".
  • På kommandolinien skriver du: winipcfg og trykker <Enter>.
  • Her får du så TCP/IP indstillingerne vist.
  • Tryk så på "Flere oplysn >>".
- Og hvad betyder det så? - nogle af tingene 8som f.eks. Værtsnavn) er rimelig indlysende, men andre kræver vist en lidt mere uddybende forklaring:

Kortaddresse: De hexadecimale tal viser identifikationsnummeret på dit netværkskort. Bruger du Netværk via modem, er den blot sat op til et eller andet ligegyldigt tal, da modem ikke har et sådant nummer kodet ind.
IP-adresse: Her vises computerens IP-adresse. Det kan enten være en dynamisk tildelt eller en statisk adresse.
Undernetmaske: Her er specificeret den del af TCP/IP adressen, som TCP/IP protokollen har brug for for at kunne afgøre hvorvidt en IP adresse er på et lokalnetværk eller på et fjern-netværk.
Standardgateway: IP adressen på værten på det lokale undernet, der giver den fysiske tilslutning til fjern-netværket.
DHCP-server: IP-adressen på DHCP-serveren. Formålet med en DHCP-server er dynamisk at tildele en IP-adresse til en computer, når først denne er tilsluttet netværket. Hvis du vil have tildelt en ny adresse, skal du klikke på knappen "Forny alle".
Primær og Sekundær WINS-server: IP-adresserne på den primære og sekundære WINS-server (hvis disse er tilgængelige på netværket). WINS-servere oversætter NetBIOS navne (de alfanumeriske computer navne, der ses i brugerinterfacet) til de korresponderende IP-adresser.
Rettigheden opnået og Rettigheden udløber: Disse indikerer hvornår den aktuelle IP-adresse er tildelt og hvornår den udløber.