Modem og logitech mus

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Tak til Rysgaard

Hvis du bruger Logitechs MouseWare drivere med en Logitech mus og samtidig bruger modem på en COM port, kan det være, at dit modem ikke forstår kommandoerne korrekt (eller overhovedet ikke). Dette gør sig også gældende for visse Compaq maskiner, da Compaq bruger Logitech OEM produkter.
Logitech driverne kan styre flere mus på samme tid. Således har jeg bl.a. sat en maskine op med både en mus og en trackball.
Desværre kan det ske, at driveren opfatter nogle typer modem som mus, og prøver at initialisere disse. Dette kan få modemet til at låse helt fast.

Måden at løse dette problem på, er at sørge for at Logitech driveren ikke søger på seriel porten. I nedennævnte eksempel går vi ud fra, at musen er tilsluttet COM1, mens modemet er tilsluttet COM2:

  • Start regedit.exe
  • Gå ned til HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Logitech\MouseWare\CurrentVersion\Global
  • Vælg strengværdien PortSearchOrder
PortSearchOrder har værdien "COM1, COM2", så for at sørge for at driveren ikke finder modemet, skal vi altså blot fjerne ", COM2", så PortSearchOrder får værdien "COM1".

Herefter er det ikke nok at genstarte computeren. Den skal lukkes helt ned og der skal slukkes og tændes for strømmen, så modemet laver et hardware reset.

Hvis du er helt sikker på, at du ikke vil tilslutte mere end en enkelt mus, kan du også løse problemet ved at ændre strengen "MaximumDevices" til 1. Dette vil instruere driveren om at stoppe søgningen efter yderligere mus når den første mus er fundet.

Bruger du ikke en seriel mus (hvis du f.eks. har en Compaq) kan du fjerne "Serial" fra strengen "SearchOrder", så driveren overhovedet ikke registrerer serielle enheder.