CDPLAYER: For mange CD'ere

2006-03-24 12:05:00

Generelt

Hvis du kigger på dette tip, vil jeg antage at du er bekendt med, at man kan lægge alle sine musik CD'ere ind i CDPLAYER med titel, kunstner og navne på hvert enkelt nummer (skæring), således at den kan genkende den enkelte CD, når den sættes ind i drevet. Dette fungerer fordi hver enkelt CD har sin egen identifikationskode (som en stregkode i supermarkedet), så hvis du nogensinde har undret dig over hvordan FTS Memory (Favourite Track Selection) virkede på f.eks. en Philips CD-afspiller, har du altså, forklaringen her.

Desværre vokser træerne ikke ind i himlen. Alle tekster gemmes i filen CDPLAYER.INI i dit WINDOWS bibliotek, men når filen kommer op på 64 kb kan man ikke tilføje flere tekster (sjovt nok bliver man ikke gjort opmærksom på det, men det kunne man vel heller ikke forvente).

Umiddelbart er der ikke nogen løsning, men alligevel... Begrænsningen ligger nemlig ikke i, at CDPLAYER.EXE ikke kan læse filen, men i, at den ikke kan skrive den. Følgelig kan man blot omdøbe filen CDPLAYER.INI til f.eks. CDPLAYER.001 og så fortsætte med indtastningen til filen igen er for stor. Herefter kan man omdøbe den "nye" CDPLAYER.INI til CDPLAYER.002 osv... Når man er færdig kan man i en DOS boks kopiere filerne sammen med kommandoen COPY /B CDPLAYER.001+CDPLAYER.002+CDPLAYER.003 CDPLAYER.INI.