Automatisk login

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, WinME

Se også Log på Windows automatisk for nyere Windows-versioner.

os_img("98");

Hvis ikke du har installeret TweakUI til Windows 98 endnu (Se tippet TweakUI til Windows 98), så er det ved at være på høje tid.

Med TweakUI får du mulighed for automatisk at tilslutte dig dit netværk (uden at skulle angive brugernavn og kodeord), ved under fanen "Network" at markere "Log on automatically at system startup" og angive dit brugernavn og din adgangskode.

Vær opmærksom på, at adgangskoden ikke krypteres, og således vil kunne læses af enhver bruger, der har adgang til din maskine og kan finde ud af at bruge enten TweakUI eller Regedit.

Det, TweakUI gør, er at rette i registreringsdatabasen under nøglen HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Winlogon, hvor den opretter og tildeler dine værdier til nøglerne DefaultUserName og DefaultPassword samt giver nøglen AutoAdminLogon værdien "1".

os_img("NT");

Tippet fungerer også med Windows NT 4.0, men her skal du så selv have fat i registreringsdatabaseeditoren og under nøglen HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogon og rette i nøglerne: DefaultDomainName, DefaultUserName og DefaultPassword (den sidste nøgle er der muligvis ikke og skal så oprettes. Herefter opretter du en nøgle af typen "REG_SZ", der skal hedde AutoAdminLogon og giver den værdien "1".