Automatisk nedlukning af NT

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

os_img("NT");

De fleste computere i dag slukker automatisk, når man afslutter Windows. En udbredt misforståelse er, at dette ikke er muligt under Windows NT, men det passer ikke...

Hvis man fra producenten af motherboardet kan få fat i en fil, der hedder HAL.DLL (denne fil er ret motherboard-specifik, så det fungerer kun hvis filen "passer til" motherboardet) kan man fåNT til at slukke computeren, når den afsluttes.

Denne fil (HAL.DLL) kopieres ind i WINDOWS\SYSTEM biblioteket, og man skal såhave fat registreringsdatabaseeditoren og under HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon ændre værdien af nøglen PowerdownAfterShutdown til 1.

"Passer" HAL.DLL filen ikke til motherboardet, vil Windows NT blot genstarte, når man beder den om at afslutte, så vær sikker på, at du får fat i den rigtige fil.

Det er testet med NT 4.0.

Kim Jensen gør opmærksom på, at det i mange tilfælde ikke er nødvendigt at skaffe en HAL.DLL - og at det tilmed kun er ganske fåmotherboard-producenter, der rent faktisk laver NT-HALs.

Man kan nemlig fra og med Windows NT Service Pack 4 gøre det helt enkelt, idet der i SP4 findes en flok HAL-filer, der bl.a. klarer dette trick. Filen man skal have fat i, hedder softex.hal.